Bressers Metaal B.V. is opgericht in 1893 en van oudsher een familiebedrijf. Het is een van de grootste onafhankelijke staaldistributie- en staalservicecentra in de Benelux. Bressers bepaalt dan ook sinds jaar en dag haar eigen in- en verkoopbeleid. Dit betekent voor de afnemer, dat wij constant op zoek kunnen gaan naar de beste materialen tegen een zo scherp mogelijke prijs. Niet afhankelijk zijn van een verafgelegen moederconcern resulteert in snelheid en flexibiliteit, waardoor Just In Time de gewenste producten bij u afgeleverd kunnen worden.

 1. Continuïteit

  Bressers heeft degelijkheid, betrouwbaarheid en maatschappelijke betrokkenheid altijd hoog in het vaandel gevoerd. Ons beleid is voortdurend gericht op continuïteit. Bressers was en is nog lid van vele organisaties, al of niet branche-gericht en koestert goede verhoudingen met onder meer plaatselijke en regionale overheden, vakbonden, milieudienst en sociaal-maatschappelijke organisaties.

 2. Modern & Milieubewust

  Modernisering heeft binnen ons bedrijf altijd een belangrijke rol gespeeld. Zo is Bressers in 1966 de eerste staalhandel in Nederland, die over een eigen volautomatische conserveringsstraat voor walserijproducten beschikt. Sinds 1995 opereren wij vanuit een staaldistributie- en staalservicecentrum in Tilburg, alwaar we gebruik maken van een modern machinepark.

  We beschikken over een totale terreinoppervlakte van ruim 70.000 m2, een eigen insteekhaven en een goede ontsluiting daar omheen voor de aan- en afvoer van het materiaal per schip en/of per vrachtwagen. In 2018 zijn de overdekte opslagcapaciteit, de insteekhaven en het machinepark verder vergroot.

  Onze machines draaien gedurende een groot gedeelte van het jaar nagenoeg volledig op duurzaam opgewekte zonne-energie. Ook maken we gebruik van milieuvriendelijke watergedragen verf, energiezuinige installaties en verlichting. Staalproducten zijn volledig recyclebaar en onze producten zijn grotendeels geproduceerd met gerecycled materiaal.

  Kwaliteit

  De kwaliteit van het product heeft bij ons de allerhoogste prioriteit. Bressers Metaal is dan ook bij Koninklijke beschikking Hofleverancier en controles hierop vinden bij ons tijdens het bedrijfsproces voortdurend plaats. Wapeningsproducten kunnen geleverd worden met een KOMO of Benor productcertificaat. Ook alle overige producten kunnen desgewenst geleverd worden met een kwaliteitscertificaat.